Mandala- Calea catre tine


Jung despre mandala: “Mandalele mele erau criptograme privitoare la starea sinelui care mi se prezenta mereu alta, zilnic. In ele am vazut sinele – adica, intreaga mea fiinta – activand. Mai precis, la inceput abia intrezaream semnificaţia lor; dar mi se pareau in cel mai inalt grad importante si le-am pastrat ca pe niste perle pretioase. Aveam sentimentul clar ca ele erau ceva central iar, cu timpul, am capatat prin ele o conceptie vie despre sine. M-am gandit ca sinele este ca o monada care sunt eu – lumea mea. Mandala reprezinta aceasta monada, si corespunde naturii microscopice a psihicului.” (Memories, Dreams, Reflections, Vintage Books, 1989, p. 196).

Fie ca doar o privesti sau ca o creezi mandala este un drum care te conduce catre interiorul tau, catre centrul tau. Insasi cuvantul mandala semnifica in sanscrita “cerc sacru”.

Mandala o regasim pretutindeni, de la nivel micro la nivel macro- de la celula si atom pana la sisteme solare si galaxii. O regasim in viata reala dar si in vis.

Mandala este un instrument puternic de reflectare interioare, de autodescoperire, de constientizare a celor mai profunde emotii si sentimente.

Ea te ajuta sa fi intr-un contact autentic cu tine, cu trairile tale cele mai profunde. Te ajuta sa te cunosti si sa te intelegi mai bine.

Exprimarea libera a gandurilor, trairilor tale prin realizarea unei mandale, da sens haosului interior, aduce ordine si liniste interioara avand un puternic efect terapeutic.

Exista diverse forme de a realiza o mandala, cele mai cunoscute fiind mandale din nisip si mandalele desenate sau pictate, dar mai putin cunoscute sunt cele facute din ata.

IMG_0029.JPG

Daca:

  • iti doresti o mandala personalizata pentru tine
  • esti curios/curioasa sa afli cum se fac aceste mandale
  • ti-ai dori sa folosesti in mod creativ energia mainilor tale
  • daca vrei sa te cunosti mai bine printr-o forma de arta

atunci te astept cu drag sa-mi scrii pe adresa: gabriela.cosma@gmail.com

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s