Am uitat sa fim copii


Hands

Din interatiunea mea cu copiii am invata sa-i ascult. Ei imi reamintesc sa traiesc in prezent. Cum asa? Ati observat copiii cand se joaca? Cand se joaca ei nu se gandesc la prietenul cu care s-au certat cu cateva zile in urma pe nu stiu ce jucarie si nici la  nu stiu ce desen animat pe care o sa-l vada la cinema duminica. Ei se joaca pur si si simplu. Bineinteles ca au dorintele, iar aceste dorinte sunt atat de importante pentru ei ca folosesc tot “arsenalul din dotare” pentru a convinge adultii care-l au in grija ca nu pot trai fara acele dorinte.

Noi adultii am uitat sa fim copii. Am uitat sa ne bucuram de lucrurile o marunte care parca trec nevazute pe langa noi. Am uitat sa ne bucuram de natura, de soare, de vremea frumoasa, de ploaie, de fosnetul frunzelor, de pomii inmuguriti sau infloriti, de zambetul cate unui trecator parca ratacit prin lumea asta. Am uitat sa mai zambam oameni dragi.

Ne-am maturizat, am lasat grija peste grija sa strecoare in sufletul nostru de copil. Aceste griji aproape ca au inghesuit sufletelul de copil intr-un colt si aproape daca mai razbate din cand in cand o raza de lumina si la el. Am uitat ca in casa sufletului nostru exista un copil.L-am uitat acolo pe undeva. L-a inceput l-au ranit alti adulti (parintii lui sau poate altii), apoi au inceput sa-l raneasca din ce in ce mai multi adulti, poate fara ca ei sa-si doreasca asta, fara sa-si dea seama. Mai tarziu a ajuns sa-l raneasca si adultul din noi. Dar el copilasul tot sensibil este, dincolo de aceste rani tot un suflet de copil se ascunde. El are nevoie sa se simta in siguranta cu noi, are nevoie sa simta iubit si astfel el va iesi de acolo de unde este si se va bucura din nou de viata.

Cereti iertare acestui copilas pe care l-ati ranit poate fara sa stiti si dati-va voie sa va jucati cu el chiar si pentru o clipa si cu siguranta veti gasi motivatia sa zambiti din nou.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s