Psihologul pe intelesul tuturor


 

N-am nevoie de psiholog, ma cunosc destul de bine si sunt ok asa cum sunt.

Probabil ca nu ai nevoie nici de frizer niciodata. Arati bine asa cum esti. Totusi marea majoritate a oamenilor aleg sa mearga la frizer chiar daca poate sunt ei insisi frizeri. Din pacate nu vedem decat o parte a capului nostru (pe exterior) si ne-ar fi foarte greu sa ne tundem singuri la spate.

Ai putea spune desigur ca n-ai nevoie de psiholog cand ai o problema, stai de vorba cu un prieten si te simti mai bine, te ajuta. Daca vrei insa sa te tunzi, chemi un prieten sa te tunda sau te duci la frizer? Chiar daca sunt atatia frizeri unii foarte bine pregatiti, unii mai slab pregatiti, parca tot nu-ti vine sa te lasi pe mana unui prieten care habar nu are sa tunda.

Asadar, un psiholog, fie el consilier psihoterapeut sau clinician este un specialist la care poti apela daca vrei sa arati bine pe interior. Asa cum la frizer te duci cand simti ca e nevoie sa-ti imbunatatesti look-ul si nu cand parul creste atat de lung incat ti-e foarte greu sa te mai descurci cu el, tot asa si la psiholog ar fi de dorit sa ajungi de cate ori vrei sa te simti bine cu tine cu adevarat, nu doar sa spui asta cand de fapt ascunzi gunoiul sub pres (adica durerea din sufletul tau).

Pentru parul tau insa nu faci doar asta, doar te duci la frizer periodic sa il tunzi si gata. La cateva zile (depinde de par) il mai speli si in fiecare zi (pobabil) il piepteni. Asta inseamna ca pentru a arata bine frizerul ii da parului tau o linie directoare (o clarificare) si apoi depinde de tine ce faci cu el cat mult il ingrijesti. Hair stilistul iti spune ce produse/metode de ingrijire a parului ai putea folosi insa nu iti cumpara el si in nici un caz nu ti le aplica el. Efortul ulterior (intre doua vizite la frizer/coafor) este al tau pentru ca parul tau sa arate asa cum iti doresti. Psihologul iti poate aduce clarificare, te poate ajuta sa identifici blocajele care te tin in loc si sa-ti identifici resursele de care nu erai constient, insa lucru cu tine zi de zi tine de tine si este cel care face diferenta in schimbarea cu adevarat a starii tale interioare.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s