Cand alegi aminteste-ti de tine


Imagini pentru make a choise

Fiecare dintre noi la un moment dat suntem pusi in postura de a face o alegere si nu stim ce sa alegem. Cand facem o alegere avem tendinta sa ne gandim mai intai la modul in care vor reactiona ceilalti – familia, cei apropiati, cum vom fi etichetati social. Nimeni nu isi doreste izolarea sociala sau sa nu mai fie acceptat de familiei din cauza alegerilor sale. Atunci cand facem o alegere din frica de respingere sau din frica de a nu ne face de ras, nu facem altceva decat sa aruncam in exteriorul nostru imposibilitatea de a ne asuma raspunderea pentru alegerea facuta dand vina pe mediu, pe context sau pe alte persoane. De cate ori nu auzim acel „trebuie”. Trebuie sa ma duc la …. altfel se va/vor supara pe mine. Trebuie sa fac… altfel se va/vor uita urat la mine, sau ma fac de rusine.

Toate acestea „programe” nu fac decat sa te impiedice sa alegi cu sufletul. Pentru a alege cu sufletul trebuie sa iti amintesti de tine, sa iti aduci aminte ca aceasta alegere este pentru tine si nu pentru ceilalti. Bineinteles ca de multe ori alegerile tale pot avea consecinte unele mai importante altele mai putin importante asupra celorlalti, insa cele mai multe si mai importante consecinte le are chiar asupra propriei tale vieti.

De multe ori, daca esti o fire mai analitica stai si te gandesti in detaliu la posibile consecinte care pot sa apara din alegerea ta. Cu toate acestea insa cu cat analizezi mai tare cu atat ti-e mai greu sa faci o alegere.

Dar cum faci atunci, cum alegi cu sufletul? E chiar atat de simplu?

O optiune ar fi sa lasi un pic deoparte ratiunea (care ti-a oferit informatii pretioase) dar si toate fricile care te saboteaza si sa vizualizezi cum ar fi, ce s-ar intampla daca deja ai ales, cum ar arata viitorul dupa ce deja ai ales, ce ai simti atunci, cum te-ai simti cu alegerea facuta? Daca exista mai multe optiuni din care sa alegi fa acest lucru cu fiecare optiune pe care o iei in calcul. Te simti bucuros, fericit, impacat sau mai degraba stresat, nervos, iritat, nelinistit? Deja cred ca intuiesti raspunsul, stii deja ce sa alegi pentru ca o faci cu sufletul. Daca nu ai ghicit te poti inspira din poza de mai sus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s