De ce nu putem vedea adevărul de sub ochii noștri?


Uneori ne dorim foarte mult să înțelegem anumite lucruri, să aflăm anumite adevăruri și oricât de mult ne-am strădui nu reușim să le aflăm. În zadar îi rugăm pe cei care au experimentat ceva asemănător să ne explice cum a fost pentru ei transformarea – nu-i vom putea înțelege. Putem afla acele lucruri dacă ne învingem temerile și alegem să experimentăm ceea ce ne dorim să aflăm.

Ce-ai spune să înțelegem asta mai ușor printr-o poveste?

A fost o dată ca niciodată, niște frumoase omizi care trăiau liniște pe creanga unui copac. Ele în timp au observat un fenomen bizar pe care nu și-l putea explica în nici un fel. Din când în când unele dintre surate o luau pe creangă în sus și dispăreau. Cele rămase se întrebau – oare unde s-au dus și mai ales de ce nu se mai întorceau. Oare le uitaseră pe vechile lor prietene? Chiar nu-și mai aminteau de ele, că doar petrecuseră atâta timp împreună. Una dintre ele mai empatică din fire, și plină de compasiune pentru suratele ei, le-a promis acestora că o va lua pe creangă în sus și când va afla unde s-au dus celelalte omizi care au plecat, se va întoarce și le va spune suratelor rămase pe creangă. Ea a plecat în sus pe creangă și după ceva timp s-a transformat într-un frumos fluture. Ea s-a întors la suratele rămase pe creangă dornică să le împărtășească misterul. În zadar însă a fâlfâit din aripi, nu a fost chip să fie recunoscută.

Întrebare: Tu în care stadiu al transformării te afli? Oricare ar fi stadiu, acceptă-l, îmbrățișează-l, trăiește-l și bucură-te din plin de el cu cei asemeni ție.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s