Oglinda magica


Imagini pentru oglinda vietii

Tu de cate ori pe zi te privesti in oglinda? Oricum cred ca cel putin o data pe zi. Probabil motivul pentru care te uiti in oglinda este acela de a vedea cum mai arati, de fapt cum mai arata corpul tau. Te privesti si observi ca anumite aspecte iti plac, alte nu, ca la unele ai mai putea aduce imbunatatiri mai mici sau mai mari, iar alte aspecte desi nu neaparat iti plac le accepti asa cum sunt (si nu pentru ca te-ai obisnuit cu ele ci pentru ca fac parte din unicitatea ta) si poate observi si aspecte noi aparute de la ultima “vizionare” in oglinda.

Te rog sa-ti imaginezi in fata ta o oglinda. Aceasta oglinda are proprietati magice, in ea nu iti poti privi corpul ci iti poti privi trairile din momentul acesta. Daca vrei poti sa le dai acestor trairi, acestor emotii, forme, sau culori. Doar priveste-le, uita-te la ele. Sunt emotiile rezultate din evenimentele care te-au impactat peste zi, sau poate niste emotii mai vechi ramase undeva fara macar sa mai fi constient/a de existenta lor. Exact cum faci cu corpul fizic cand il privesti in oglinda asa procedeaza si in cazul emotiilor. Vezi ce emotii ti se par mai puternice, care sunt emotiile care iti fac placere. S-ar putea sa-ti amintesti evenimente care au generat acele emotii. Doar observa, accepta tot ce vine si lasa sa treci mai departe. Deocamdata nu incerca sa schimbi nimic. Doar accepta-le. Ele fac parte din tine asa cum fiecare particica din corpul fizic face parte din tine.

Apoi imagineaza-ti oglinda magica a gandurilor. Aici poti privi gandurile care roiesc ca niste albinute (sau orice altceva vrei sa-ti imaginezi). Ce gand nu-ti da pace si tot revine, ce ganduri nu-ti plac, care sunt cele care iti fac placere? Se misca rapid, au un ritm constant? Observa-le pe toate in oglinda magica atata timp cat ai nevoie dar nu prea mult timp pentru ca „sirul gandurilor nu il poti opri”.

De obicei nu suntem atenti la emotiile si gandurile noaste, suntem ca niste actori care isi intra in rol si isi joaca piesa. La sfarsit insa actorii contempla ceea ce au realizat. Asa si noi, ca niste buni actori ne-am putea privi evolutia noastra de peste zi  in trup-minte-suflet.

Folosind oglinda magica periodic, vei afla mai multe nu doar despre corpul tau fizic ci si despre emotiile si gandurile tale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s